Human body, Sleeve, Font
Font

ANNONSØRINNHOLD

– Aldri før har
flere barn spilt fotball på Lund

Produsert av PMSor Brandstudio for Fotballklubben Donn

Human body, Sleeve, Font

De siste årene har fotballklubben Donn nesten doblet medlemstallet. Med andre ord er det trygt å kalle Donn en klubb i vekst.

– Vi har blitt så store at vi kan kalle oss en utviklingsklubb. Vårt mål er å skape gode fotballspillere og mennesker gjennom et positivt og trygt miljø, sier Per Christian Osmundsen - daglig leder i fotballklubben Donn.

Nesten doblet medlemstallet

Breddeklubben Donn beskrives som en av de viktigste aktørene når det kommer til trivsel- og nettverksskapende tilbud for barn- og ungdommer ved Lund-området i Kristiansand.

Den stadig voksende klubben har som mål å gi de unge en mulighet til å spille fotball basert på hver enkeltes ambisjonsnivå – fra lek til landslag.

– Her i Donn kan vi både utvikle talenter, samtidig som vi kan bruke fotballen som et virkemiddel for utvikling av sosiale ferdigheter og nettverk for unge, sier Osmundsen.

Donn, som har hovedkvarter og klubbhus ved Kongsgårdbanen på Lund, er uten tvil en breddeklubb i vekst: De siste årene har Donn nesten doblet medlemstallet.

– I dag nærmer vi oss 750 aktive medlemmer i klubben. Nå begynner vi å bli så store at vi trenger et større klubbhus på sikt. I løpet av årene fremover, etter hvert som byggeprosjektene på Lund blir ferdige, tror jeg vi kommer til å bikke 1000 medlemmer, sier Osmundsen og legger til:

– Vi skal også ta i bruk Kristiansand Stadion når kunstgresset er ferdig lagt der. Og det skal mest sannsynligvis også etableres en ny bane her på Kongsgård-området. Så utviklingen har begynt å ta fart. Det må vi berømme Idrettsetaten for, sier Osmundsen.

– En utelukkende suksess

En sentral del av Donns gode utvikling de siste årene skyldes en samarbeidsavtale fra 2018:

Tidligere Start-direktør Even Øgrey Brandsdal var med å utvikle samarbeidsavtalen mellom Start og Donn i 2018, hvor Donn overtok hele ansvaret for barnefotballaktiviteten på Lund. Det vil si jente- og guttespillere fra 6 til 14 år fra primært Lovisenlund skole og Wilds Minne skole.

– Det var riktig at Donn kunne ivareta hele nedslagsfeltet på Lund og samle barn- og ungdomsspillere i en klubb. Dermed kunne Start fokusere på å drive talentsatsingen fra gutter16 og oppover, forteller Øgrey Brandsdal.

I dag synes han det er gøy å se at aldri før har så mange unge spilt fotball på Lund. Han mener Donn har lykkes med å inkludere tidligere Start-spillere og få inn nye medlemmer.

– Og hvis dette fortsetter kan man absolutt kalle Donn en utelukkende suksess, sier Øgrey Brandsdal.

Med næringslivet i ryggen

Men suksessen til Donn hadde nok ikke vært mulig uten den gode hjelpen fra sponsorer og samarbeidspartnere.

Det vil si et lokalt næringsliv som sørger for at Donn kan gi et fullverdig tilbud til de unge i bydelen. På denne sponsorlisten finner vi blant andre Gumpens Auto, som i en årrekke har vært en av hovedsponsorene til Donn.

– Vi ønsker å bidra til bredden i samfunnet, og da er fotball utrolig positivt. Donn har blitt en stor klubb med mange barn og ungdommer på forskjellige lag. Donn er en solid og god klubb, som har kontroll på det de driver med. Og en slik klubb er det utrolig hyggelig å være med å sponse, sier Even Myhrstad fra Gumpens Auto.

Her kan du se oversikt over alle sponsorene til klubben.

Blant de mange fotballspirene i klubben finner vi blant andre Matteo Lindal (12), som beskriver kameratskapet i Donn som like viktig som det sportslige.

– Det er et utrolig bra miljø her i Donn. Her blir alle spillerne inkludert, og det er ikke noe form for utestenging i vårt miljø. Vi er også en god kompisgjeng utenfor banen. Alle kjenner alle, forteller Lindal.

– Her er det plass til alle

Trener for Gutter13, Christer Paulsen, skryter av holdningene til de unge fotballspirene.

– Det er mye egentrening og gode verdier i disse guttene, sier Paulsen.

På jentesiden har Donn ti forskjellige lag fra 2006-kullet og opp til 2015. Trener for jenter13, Andrea Winter Håland, oppfordrer enda flere jenter til å melde seg inn i Donn.

– Her i Donn satses det virkelig på jentefotballen. Vi er jo en breddeklubb, så vi er først og fremst opptatte av at jentene skal oppleve trivsel på og utenfor banen. Men vi har virkelig talenter i alle årskull, sier Winter Håland.

Trener for Gutter13, Andreas Lund, mener også at Donn er gode på å legge til rette for alle typer spillere.

– Både de som har store drømmer og de som vil være med for miljøets skyld. Her er det plass til alle, sier Lund avslutningsvis.

På nettsiden kan du lese siste nytt om Fotballklubben Donn.

NB: Innholdet i denne saken ble produsert før de gjeldende smittevern-restriksjonene.

Om artiklene fra BrandStudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av PMSør Brandstudio, en del av mediehuset Polaris Media Sørs annonseavdeling. Vi er opptatte av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright PMSør Brandstudio

Product, Mammal, Font