Font

ANNONSØRINNHOLD

Slik makulerer de sensitiv informasjon

Produsert av PMSor Brandstudio for Sikkerhetsmakulering

I dag finnes det fortsatt mange bedrifter og privatpersoner som kaster sensitive data som om det var vanlig avfall. Det kan få store konsekvenser, men det finnes en sikker løsning.

- På anleggene våre er det makulering og destruksjon av både dokumenter og it-utstyr, det vi kaller elektroniske lagringsmedier. Alt som kan lagres informasjon på blir makulert og destruert på disse anleggene. Når vi har makulert innholdet, er det helt umulig å hente det fram igjen. Det garanterer vi, sier daglig leder i Sikkerhetsmakulering, Stig Andersen.

Sikkerhetsmakulering sørger for sikker henting, transport og destruksjon. Ressursene i avfallet blir til nye råvarer.

- I disse tider med krig, uro, og dataangrep er det ekstra viktig at ikke sensitiv informasjon kommer i feil hender. Noen må sikre at denne informasjonen ikke kommer på avveie, og den jobben tar vi, sier Andersen.

Sikkerhetsmakulering i Porsgrunn er et nasjonalt selskap med 5600 kunder. Det ble etablert i 2020, men har en lang historie selv om selskapet er ungt. Hovedanlegget ligger i Oslo og de har flere anlegg i Norge, blant annet i Bergen, Sandnes og Trondheim.

Sikkerhetsmakulering AS er et datterselskap av Stena Recycling AS som er et av Norges ledende selskap innen gjenvinning. Selskapene inngår i Nordens største gjenvinningsgruppe, Stena Metall.

- Vi har vært fornøyd siden dag en

Brevik Engineering er en av kundene til Sikkerhetsmakulering. Da de valgte makuleringstjenester sto sikkerhet, god service og tilgjengelighet høyt på listen.

– For oss var det viktig å velge en aktør som var sertifisert, hadde gode kundeservice og som var tilgjengelig. Vi ønsker løsninger der og da, og det kunne Sikkerhetsmakulering tilby, sier account & Project Controller i Brevik Engineering, Anne Ballestad.

Brevik Engineering inngikk avtale med Sikkerhetsmakulering i februar 2022.

– Sikkerhetsmakulering makulerer papir og elektronikk med sensitiv informasjon som ikke må komme på avveie. Vi jobber med mange ulike prosjekter, og da trenger vi hjelp til å håndtere for eksempel datamaskiner, harddisker osv. Vi har forretningshemmeligheter som ikke må komme ut, og sikkerhet er viktig for oss.

Ballestad er imponert over tilgjengeligheten og servicen bedriften tilbyr.

– Vi har vært fornøyd siden dag en. Det er lettvint å være kunde hos dem. De er flinke til å komme innom oss, og ikke minst følge opp. Er det noe vi trenger er det bare å ringe, de løser problemene våre med en gang.

Stor suksess

Makulering- og destruksjonsmarkedet i Norge er et lite nisjemarked. Det svenske selskapet Stena Recycling er ledende på feltet, og har sett viktigheten av dette i en årrekke. Selskapet har gjort det stort i Sverige, og valgte å satse i Norge i 2020. Stena Recycling driver også med denne type virksomhet i syv europeiske land.

- Stena kjøpte opp Fretex’s virksomhet for makulering og destruksjon. Sikkerhetsmakulering, som navn og selskap, ble etablert i 2020. Fretex har holdt på med dette siden 1992. Vi har en lang historie selv om selskapet vårt er ungt, sier Andersen.

Sikkerhetsmakulering jobber med destruksjon av sensitive dokumenter, digitale lagringsenheter (harddisker, minnepenner, gamle disketter, datamaskiner, med mer) og arkivrydding.

- Mange tror vi bare makulerer papir, men vi gjør så uendelig mye mer enn det, sier Andersen.

Fikk en telefon

Stig Andersen har jobbet til og fra i gjennvinningsbransjen siden 1995. Han fikk en telefon i 2020 som gjør at han i dag sitter som daglig leder for Sikkerhetsmakulering.

- Jeg kom inn i bildet i 2020 da Stena startet prosessen med å kjøpe opp Fretex. Jeg startet i Norsk Gjenvinning da jeg var 24 år, og har blant annet ledet Norsk Gjenvinnings selskap innenfor makulering og destruksjon i fem år, sier Stig Andersen.  

Norges beste og ledende

Med all den gode erfaringen i sekken, måtte Andersen allikevel gå noen runder med seg selv før han takket ja til jobben som daglig leder. Og ikke minst jobben med å bygge opp selskapet til å bli en ledende aktør i det norske markedet.  

- Jeg hadde en del krav før jeg takket ja til jobben. Jeg er en utålmodig sjel, og skulle vi gjøre dette så skulle vi gjøre det skikkelig. Vi skulle ta den posisjonen, gå opp på scenen, og ta rollen som Norges desiderte beste og ledende innen makulering og destruksjon av sensitiv informasjon av papirdokumenter og elektronisk lagringsmedier. Og det visste jeg ville kreve kapitalforankring og strategi. Jeg satte noen krav før jeg bestemte meg. Jeg tar den jobben hvis dette er på plass. Da det var innfridd og vi var enige, var valget ganske enkelt, sier Andersen.  

Sikkerhet på alvor

Etter 26 år i bransjen har Stig Andersen alltid vært opptatt av sikkerheten rundt dette med destruering av data og komponenter. Det er virkelig hans passion.

- Den viktigste motivasjonen for meg når jeg tok denne jobben, var sikkerhetsaspektet. Før så spurte man jo bare søppelkjøreren om de kunne blande de viktige dokumentet inne i søpla, og det er mange som fortsatt forbinder dette med avfall. Det er det ikke. Det vi jobber med, er et eget fag. Det er kjempeviktig at store norske virksomheter skjønner dette. Når de lyser ut makulering, lyser de det ut sammen med avfallsløsningene sin. Det er helt meningsløst. Hva slags håndtering får dette her, da? Det er viktig at vi får det inn som egne anbud på lik linje med mye annet. Sikkerheten til håndtering av sensitiv informasjon må ha egne kravspesifikasjoner som er 100 prosent.

Ingen kunder for små

Sikkerhetsmakulering har 5600 kunder. Alt fra store norske virksomheter, til de helt små aktørene. Ingen kunder er for små.

- Våre kunder kommer fra Vadsø i nord til Lindesnes i sør. Vi er en leverandør for alle kunder både store og små. Kundene våre er fra alle typer bransjer, og vi håndterer store norske virksomheter. Mange private bruker også oss. Det kan typisk være når de skal rydde opp i et dødsbo, har hatt egen bedrift eller har ryddet på loftet, sier Sales Manager Gyri Hoksrud Myhre.

Når det kommer til drømmekunden er det ikke lett å velge en, men det å ha kunder som forstår viktigheten og verdien av makulering og destruksjon betyr mye.

- Drømmekunden for oss, er den kunden som skjønner vesentligheten og verdien av det vi driver med. Når de kommer til oss fordi vi er den foretrukne partner når det kommer til å håndtere sensitiv og viktig informasjon, da har vi lykkes, sier Gyri Hoksrud Myhre.

Les mer om Sikkerhetsmakulering her.

– Sed interdum ante sit amet congue fermentum. Consectetur adipisce elit.

Einar Moen Breivik

Adressa4685-1920x1080.jpg

Faktaboks - Animert med bilde

  • Kan ikke brukes med flere elementer enn hva som allerede er i rammen.
  • Dobbelklikk på bildet for å endre det
  • Juster høyden på "Faktaboks frame" ut fra hvor mye tekst som legges inn.
  • Ikke juster bredde på bilde eller tekstboks med mindre du ønsker å sette opp animasjon på nytt.

Om artiklene fra BrandStudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av PMSør Brandstudio, en del av mediehuset Polaris Media Sørs annonseavdeling. Vi er opptatte av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright PMSør Brandstudio

Product, Mammal, Font