Font

ANNONSØRINNHOLD

Hett sjøhyttemarked på Sørlandet

Produsert av PMSor Brandstudio for Sørmegleren

Font

Er du på jakt etter hytte ved sjøen? Sørmegleren har lokalkjennskap langs hele kysten.

– Har du planer om å kjøpe eller selge hytte i år, gjør det nå, sier skjærgårdsmegler Jon Andreas Røsstad hos Sørmegleren.

Sesongen for kjøp og salg av hytter ved sjøen starter i Norge rundt påske, og ønsker du sjøhytte anbefaler Røsstad å starte jakten tidlig på våren.

– Hytteeiere åpner hyttene for sesongen nå, og gjør seg opp noen tanker om salg, sier han.

Etter å ha jobbet som eiendomsmegler i 15 år, kjenner Røsstad skjærgården på Sørlandet bedre enn de fleste. Han vet alt om hva som rører seg rundt om på de fleste hytteområdet og holmer og halvøyer.

– Man har jo en viss oversikt etter flere år i bransjen, så er vi i Sørmegleren godt opplyste om hvem som vurderer å selge, og hvem som er på hyttejakt, sier han.

Heftig budrunde

En av de som har hatt god nytte av Røsstads gode oversikt på skjærgårdshytter er tidligere fotballspiller og TV2-profil Jesper Mathisen.

– Jeg hadde aldri kunne kalle meg hytteeier hvis ikke det hadde vært for Jon Andreas Røsstad i Sømegleren, sier Mathisen. TV2-profilen vant på sensommeren i fjor en heftig budrunde om en strandeiendom i Søgne som endte opp med å gå rundt seks millioner over prisantydning.

Mathisen ga på et tidspunkt beskjed til megler om at han trakk seg ut av budrunden fordi han synes det var begynt å bli for dyrt. Han hadde egentlig slått seg til ro med at han ikke fikk tilslag på noen hytte i denne omgang.

– Jeg fikk melding av megler om at beskjeden om at jeg trakk meg var mottatt. Men så gikk det noen minutter, og så ringte han meg opp igjen, og lurte på om jeg var helt sikker. De minuttene han ga meg fra jeg sendte SMS til han ringte meg opp var nok til at jeg hadde klarnet hodet mitt litt, og skjønte at jeg måtte prøve å legge inn et siste bud, sier Jesper.

Og ett siste bud var nok til at Mathisen i år kan feriere på egen holme i Søgneskjærgården.

– Det at Jon ga meg de minuttene til å tenke meg om, og ikke tok ei nei for et nei, var avgjørende for min del, sier han.

At hytta gikk mange millioner over takst har han ikke tenkt så mye på.

– Slike strandeiendommer må jo være helt umulige å prise. Jeg synes i utgangspunktet hytter ved sjøen er altfor billige, ler Mathisen.

– Det at Jon ga meg de minuttene til å tenke meg om, og ikke tok et nei for et nei, var avgjørende for min del.
Jesper Mathisen

Lite på markedet

Megler Jon Andreas Røsstad har sett en utvikling i både pris og måten hyttene brukes på. Bygninger er oppgradert til helårsstandard med vann, elektrisitet og bredbånd.

– Folk tilbringer mye mer tid på hytta en tidligere, gjerne fra tidlig vår til langt utpå høsten. Så det som tidligere var en sommerhytte, er for mange blitt en helårshytte man gjerne ønsker å legge litt mer penger i, sier Røsstad.

Når nordmenn skal velge hytter, er beliggenheten den viktigste faktoren. Og for sjøhytter er det særlig nærhet til vann og sjø som gjelder.

– Akkurat nå er det ikke nok sjøhytter til salgs til å dekke etterspørselen, så hvis du leker med tanken om å selge, er tiden inne nå opplyser han, og legger til at Sørmegleren har mange interesserte kjøpere i ulike prisgrupper.

Mange potensielle kjøpere

– Det er faktisk veldig mange som har lagt sin elsk på skjærgården på Sørlandet, av de potensielle kjøperne vi har i våre registre. Både lokale, og folk som kommer utenbys fra, sier Jon Andreas Røsstad.

Skjærgårdseiendommene som legges ut for salg er gjerne hytter som har vært i samme familie i en årrekke. Det å selge en hytte som har vært i familien i generasjoner kan være en krevende prosess.

– Her er det gjerne flere slektninger involvert, og det er mye som skal på plass for å gjennomføre et hyttesalg. Da er det greit å ta kontakt med oss for å få gode råd og sikre at alle involverte blir ivaretatt. Selvsagt uten at det innebærer salgsforpliktelser , sier Røsstad.

Skal du selge hytte?

  • Bruk sørlandets største meglerhus
  • Vi har lokalkunnskap langs hele kysten
  • Ta kontakt med Sørmegleren for gode råd og veiledning

Finn en eiendomsmegler nær deg!

Om artiklene fra BrandStudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av PMSør Brandstudio, en del av mediehuset Polaris Media Sørs annonseavdeling. Vi er opptatte av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright PMSør Brandstudio

Product, Mammal, Font